cheesecake med pepparkaka

English below

Det här är en cheesecake med mycket smak, så är du ingen ostälskare är det här ingen cheesecake för dig. Det här receptet ger 2 cheesecakes ( ca 25 port)

Cheesecake
400 g pepparkakor
100g smör
800 g färskost
4 st ägg
1 dl strösocker

Topping
400 g färskost
400g roquefort
200 g pepparkaka
250 g strösocker
2 ekologiska apelsiner

Cheesecake
Krossa pepparkakorna till smulor, smält smör och rör ihop. Tryck ut blandningen i botten på två springformar och grädda i ca 5 minuter i 180 grader.
Vispa färskost, ägg och socker och fyll i formarna. Grädda i ca 30 minuter

Topping
Vispa ihop färskost och roquefort och stryk ut på cheesecaken och grädda ytterligare 15 minuter. Låt kakan svalna i kylen.

Gör en mörk karamell med 150 g strösocker, krossa pepparkakorna grovt och blanda i, häll ut på en siliconmatta och låt stelna. Kacka till ett ströllse att toppa med. Skala apelsinerna med en skalare (se till att inget av det vita följer med) och behåll hela eller strimmla tunt på längden. Koka skalen i 100 g strösocker och saften från apelsinerna. Koka sakta tills det är en trög karamell, lyft ur eller sila skalen och garnera cheesecaken med.

Cheesecake with gingerbread and Roquefort

This is a cheesecake with a lot of flavor, so if you’re no cheese lovers, then this is no cheesecake for you. This recipe yields 2 cheesecakes (about 25 portions)

Cheesecake
400 g gingerbread
100g butter
800g cream cheese
4 pcs eggs
100 ml of granulated sugar

Topping
400 g of cream cheese
400g Roquefort
200 g gingerbread
250 g caster sugar
2 organic oranges

Cheesecake
Crush the gingerbread cookies into crumbs, melted butter and stir together. Press the mixture in the bottom of two running molds and bake for 5 minutes at 180 degrees.
Beat cream cheese, eggs and sugar and fill the molds. Bake for about 30 minutes

Topping
Whisk together cream cheese and Roquefort and ironing out the cheesecake and bake another 15 minutes. Let the cake cool in the fridge.

Make a dark caramel with 150 g of granulated sugar, crush pepper biscuits coarsely and mix, pour onto a silicone mat and let it set. Dashing to sprinkles to garnish with. Peel the oranges with a peeler (make sure that none of the white included) and keep all or slice thinly lengthwise. Boil the shells in 100 g of sugar and the juice from the oranges. Boil slowly until it is a thick caramel, lift out or straining shells and garnish with cheesecake.

Cheesecake med pepparka och Roquefort
 
Det här är en cheesecake med mycket smak, så är du ingen ostälskare är det här ingen cheesecake för dig. Det här receptet ger 2 cheesecakes ( ca 25 port)
Author:
Recipe type: Dessert
Ingredients
  • Cheesecake
  • 400 g pepparkakor
  • 100g smör
  • 800 g färskost
  • 4 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • Topping
  • 400 g färskost
  • 400g roquefort
  • 200 g pepparkaka
  • 250 g strösocker
  • 2 ekologiska apelsiner
Instructions
  1. Cheesecake
  2. Krossa pepparkakorna till smulor, smält smör och rör ihop.
  3. Tryck ut blandningen i botten på två springformar och grädda i ca 5 minuter i 180 grader.
  4. Vispa färskost, ägg och socker och fyll i formarna. Grädda i ca 30 minuter
  5. Topping
  6. Vispa ihop färskost och roquefort och stryk ut på cheesecaken och grädda ytterligare 15 minuter. Låt kakan svalna i kylen.
  7. Gör en mörk karamell med 150 g strösocker, krossa pepparkakorna grovt och blanda i, häll ut på en siliconmatta och låt stelna.
  8. Kacka till ett ströllse att toppa med.
  9. Skala apelsinerna med en skalare (se till att inget av det vita följer med) och behåll hela eller strimmla tunt på längden. Koka skalen i 100 g strösocker och saften från apelsinerna.
  10. Koka sakta tills det är en trög karamell, lyft ur eller sila skalen och garnera cheesecaken med.